En rejse i tiden

På F-dagen d. 31. marts rejste 4.d tilbage i tiden. Undervisningen var for et par timer flyttet til den gamle skole i ”Den gamle By”.

Klassen startede med at skiftede tøj, så de lignede drenge fra 1800-tallet. Derefter besøgte vi skomageren og købmanden, hvor drengen skulle forstille sig, at de boede. Mødte man nogle voksne på vejen rundt i byen, hilste man ved at løfte på kasketten og bukke. Så var det hen til skolen, hvor frk. Nielsen ventede og hun blev ikke glad, hvis man kom for sent. Drengene fra købmandsfamilien skulle sidde forrest og blev behandlet pænt. Skomagerdrengene sad bagerst og blev ofte irettesat. Fr. Nielsen ville have ro og lydighed i klassen. Drengene blev hørt i samlevers, skulle til tavlen og skrive, de læste op osv. De skulle huske, at rejse sig op og stille sig ved siden af pulten, når de blev spurgt.

Efter en god oplevelse med fr. Nielsen, klædte klassen om til deres eget tøj og var tilbage i 2014. Så var det tid til madpakken og leg i Botanisk Have.

Se billeder fra dagen til højere.

4.D Den Gamle Skole